Weer
19 °

Surf Tribe

 

Openingsuren: dagelijks van 10 - 19 uur
Tickets en info: € 10 / € 8 KH Uitpas, BILL, + 10 pers. / - 16 jaar gratis
Tickets te koop aan de balie van de tentoonstelling

De jaarlijkse fototentoonstelling brengt portretten van fotograaf Stephan Vanfleteren. In opdracht van het Cultuurcentrum trok hij de wereld rond om surfers te fotograferen. Het resultaat is Surf Tribe, een prachtige selectie uit meer dan 2500 zwart-wit portretten.

Surf Tribe overstijgt het competitiesurfen, het gaat ook om jong talent, levende legendes, oude surficonen, freesurfers, locals, surfhippies, bodysurfers, muzikanten,…

Hier geen blauwe zeeën, zilveren stranden, fluo surfkledij. Het gebruik van de zwart-wit portretten geeft een verrassend mooi contrast met de kleurrijke surfwereld.

Namen als Kelly Slater, Laird Hamilton, John John Florence, Gerry Lopez en Dean Vandewalle stonden voor zijn lens. Daarvoor reisde Vanfleteren naar de kusten van Hawaii, Frankrijk, Bali, Sri Lanka, Australië, Nieuw-Zeeland, Chocolate Islands en Californië om deze ‘surf familie’ samen te brengen.

Surf Tribe doorkruist de grenzen van de grote surfnaties en verdoken surfparadijzen op zoek naar mensen die de oceaan respecteren, de zee beminnen en de golven verafgoden.

De collectie SURF TRIBE is ook gebundeld in een weergaloos nieuw fotoboek over de internationale surfcultuur uitgegeven bij HANNIBAL. 
Te koop in de expo, in je favoriete boekhandel en via www.uitgeverijhannibal.be
€ 59 / € 55 in de expo

Lees hier ook de reisblog van Stephan Vanfleteren en ontdek het verhaal achter de tentoonstelling.

 

GEANNULEERD - Zondag 27 mei om 17 uur 'Artist Talk door Stephan Vanfleteren met gastfotografen Eddo Hartmann & Thomas Sweertvaegher'

Cultuurcentrum Knokke-Heist nodigt je van harte uit voor een ontmoeting met Stephan Vanfleteren, de Belgische fotograaf achter de succesvolle tentoonstelling Surf Tribe. Stephan brengt twee gasten mee, Eddo Hartmann en Thomas Sweertvaegher, fotografen die onlangs ook bij uitgeverij Hannibal een indrukwekkend boek uitbrachten.

Nederlander Eddo Hartmann kreeg als een van de weinige westerse fotografen de uitzonderlijke kans om de artificiële architectuur in het Noord-Koreaanse Pyongyang vast te leggen. Zijn evocatieve beeldenserie Setting the Stage – North Korea werd tentoongesteld in Pyongyang en in Huis van Marseille in Amsterdam.

Thomas Sweertvaegher, een oud-leerling van Stephan, bracht Hallertau uit, genoemd naar de straat waarop hij zijn jeugdjaren al skatend doorbracht. Zijn krachtige zwart-witbeelden vormen een uniek fotodocument over de skateboardcultuur, die net als de surfwereld een hechte tribe vormt

Na het gesprek is een signeersessie voorzien met de drie fotografen.

Moderator: Gautier Platteau (uitgeverij Hannibal)

Tickets (incl. bezoek tentoonstelling) € 15 / € 13 KH Uitpas, BILL / € 5 -16 j
T 050 630 430 / cc.ticket@knokke-heist.be