Missie

Het Cultuurcentrum wil zich ontwikkelen tot de vanzelfsprekende partner van mensen die op zoek zijn naar een verruiming en verrijking van hun vrijetijdsmogelijkheden.
De positie van Knokke-Heist als belangrijke toeristische vrijetijds-centrumstad bepaalt ook mee de missie van het Cultuurcentrum: zoals alle inwoners behoren ook de tweedeverblijvers, andere toeristen én de inwoners van de ruime regio tot het doelpubliek.

 

Het Cultuurcentrum hanteert een ruim cultuurbegrip en hecht veel waarde aan een open en onbevooroordeelde kijk op het 'cultureel handelen'. Belangrijk is dat mensen hun creativiteit en scheppend vermogen op intellectueel en sociaal vlak bewaren en verbeteren in een maatschappij die daartoe niet altijd aansporing geeft.

 

Daarom legt het Cultuurcentrum de klemtoon op een ruim, concreet en doelgroepgericht aanbod dat stimulansen wil geven aan vele mensen om alert en actief te zijn, elk binnen eigen interesse en op eigen niveau, zowel individueel als in sociale context.

Het Cultuurcentrum wil hiervoor samenwerken met alle dynamische organisaties en wil draagvlak zijn voor alle samenwerkingsverbanden die streven naar een kwalitatieve meerwaarde in het recreatief, toeristisch, educatief en artistiek aanbod op plaatselijk en regionaal vlak.

 

Alhoewel de werking van het Cultuurcentrum zich niet enkel afspeelt binnen de eigen muren, is een hedendaags, volledig uitgebouwde en efficiënt uitgeruste infrastructuur onmisbaar.

Publicaties

Seizoensbrochure 18-19

Contact

Cultuurcentrum Maxim Willemspad 1 8300 Knokke-Heist

Openingsuren

+32 50 630 430 +32 50 630 429  cc.ticket@knokke-heist.be

Gerelateerde inhoud