Cultuur
Antwerpen: het Havenhuis en Museum De Reede
07/09/2019 08:15 - 19:00
€ 42
€ 37 KH Uitpas - 19EUI09

Antwerpen – altijd weer een nieuwe en verrassende ervaring. Onze eerste stop is het Havenhuis, de nieuwste architecturale parel in Antwerpen. In dit hippe gebouw komen verleden en toekomst van de haven van Antwerpen samen.
Het onderste deel was vroeger een brandweerkazerne die op het uiterste punt van de haven stond. Samen met een opvallende en hedendaagse bovenbouw in de vorm van een diamant – een monumentaal ontwerp van het befaamde architectenbureau Zaha Hadid Architects - vormt het gebouw het volledige Havenhuis. Vanuit het Havenhuis heb je een adembenemend perspectief om de haven en de stad te bewonderen.
Museum De Reede is het eerste museum in de stad dat uitsluitend gewijd is aan grafiek. Antwerpen heeft sinds eeuwen een traditie van prentkunst. Hiervan getuigen kunstenaars als Pieter Breugel de Oude en zijn nazaten, maar ook de drukkers Christoffel Plantijn en Jan Moretus. De collectie bestaat uit werken op papier: litho’s, gravures, etsen, houtdrukken en tekeningen van meer dan een dozijn kunstenaars uit zeven landen op drie continenten en overspant vijf eeuwen van de 17e tot en met de 21e eeuw. Kern van de collectie zijn een 150-tal werken van drie van de grootste graveurs aller tijden: Francisco Goya, Félicien Rops en Edvard Munch.


locatie
Buitenactiviteit

8300
Knokke-Heist