Weer
17.5 °
Podium
De wetten van menselijke stupiditeit / Simone Milsdochter
23/11/2018 20:00
€ 16
€ 13 KH Uitpas, BILL, groepen +10 pers

THEATER

"We leven in een wereld die ons intelligenter kan maken dan ooit. We beschikken over meer boeken en meer informatie dan we ooit kunnen gebruiken. Duizenden universiteiten, tienduizenden tv-kanalen en miljoenen websites hebben we tot onze beschikking. Hoe komt het dan, dat er zoveel domheid heerst?
Menselijke stupiditeit omringt ons. Toch slagen we er maar niet in om een sluitende definitie voor stupide gedrag te formuleren.

Met het satirische essay van Carlo M. Cipolla in haar hand, brengt Simone Milsdochter, op hilarisch eloquente en bijna wetenschappelijke wijze, de menselijke stupiditeit in kaart.
Met veel humor en even zoveel pijn in het hart, komt ze tot de constatering dat elke schatting naar de hoeveelheid domme mensen binnen de gehele samenleving altijd een ruime onderschating zal zijn. En dat de omgang met deze domkoppen steevast uitdraait op een kostbare vergissing.
Je houdt je maar beter niet van de domme!

Milsdochter is een fantastische actrice. Ze speelt de tekst met schwung, met aandacht voor muzikaliteit en cadans. Precies, maar zonder pretentie. Zeker zien!

""Er zijn twee oneindige zaken in de wereld:
het heelal en de menselijke domheid.
Maar van het heelal ben ik niet helemaal zeker.""

Albert Einstein


locatie
Cultuurcentrum Scharpoord
Maxim Willemspad 1
8300
Knokke-Heist