Lezing
De windvanger door Toni De Coninck
10/09/2019 20:00
€ 7
€ 5 leden Gezinsbond, KH Uitpas, -12 jaar, BILL, groepen +10 pers Tickets enkel via Cultuurcentrum 050 630 430 of aan de deur

De Windvanger bied een unieke kijk op wat het betekent om op te groeien als hoogsensitieve jongen.Toni De Coninck is journalist, schrijver en hoofdredacteur van de website june.be. In De Windvanger vertelt hij heel eerlijk over de lange weg die hij en zijn hoogsensitieve zoon samen hebben afgelegd. Naar schatting 15 tot 20 procent van alle kinderen is hoogsensitief. Helaas stoten zij nog al te vaak op onbegrip. Hij vergelijkt zijn hoogsensitieve zoon met iemand die heel veel wind vangt, zoveel dat het continu aan het stormen is in zijn hoofd. Vandaar de titel “De Windvanger” : alles is een constante bron van overprikkeling. Een gevarieerde en interactieve avond gespekt met een aantal filmpjes, een voorleesmoment, en veel bruikbare tips. Een samenzijn met mensen die meer informatie wensen of bevestiging zoeken.

Zijn boek biedt steun en herkenning voor ouders, maar is door de vele voorbeelden ook nuttig voor leerkrachten en andere opvoeders.

i.s.m. Cultuurcentrum en bibliotheek

Info: Anne Bailyu – voorzitter@gezinsbondknokke.be of 0479/68 74 21


locatie
Cultuurcentrum Scharpoord
Maxim Willemspad 1
8300
Knokke-Heist