Weer
1.7 °
Podium
Enchanté met Camille
07/04/2018 20:00
€ 55
€ 100 incl. diner

Deuren gaan open om 18 uur.
Bezoek de tentoonstelling rond Jacques Brel en kijk naar een gerestaureerde Brel Film.

De Franse Camille Dalmais heeft al een heel parcours achter de rug. Ze werd bekend bij het grote publiek als de beste en meest opvallende zangeres bij Nouvelle Vague, maar ze liet het Franse covergroepje al snel achter zich en maakt sinds het begin van het huidige millennium buitengewoon fascinerende soloplaten. Camille lijkt op niets dat je ooit gehoord hebt.
Camille blaakt van het zelfvertrouwen, is ambitieus en weet verdomd goed wat ze wil en kan. Het stembereik van de jonge Française gaat zonder problemen van ‘spoken word’ tot opera en weer terug. Als ze al eens een beetje vals zingt, is dat moedwillig. Gewoon omdat ze daar zin in heeft.
Sinds het bijzondere, zeer veelzijdige en deels Engelstalige Ilo Veyou uit 2011, hebben we het moeten doen met een aardige live-plaat (Ilo Lympia), maar midden vorig jaar lag er bijna uit het niets gelukkig weer eens een nieuwe plaat van de uit Parijs afkomstige singer-songwriter op de mat, Ouï.

Camille lijkt tegenwoordig wat minder te experimenteren maar een ieder die nu denkt dat Camille dit keer op de proppen komt met zwoele en verleidelijke maar monotone Franse kauwgomballenpop, komt bedrogen uit.
Camille gebruikt voor haar songs een vergelijkbaar recept, maar het is zeker geen alledaags recept. Waar de Française in het verleden nog wel eens uitpakte met een volle en uitbundige instrumentatie, doet ze het tegenwoordig met uiterst spaarzaam ingezette en wat kille synths en over het algemeen genomen sobere percussie. Hier en daar vliegt de instrumentatie wat uit de bocht en soms flirt Camille zelfs met funky dance, maar in de meeste songs kiest Camille voor een behoorlijk ingetogen geluid.

Camille staat voor een verre van alledaags geluid maar wanneer je er eenmaal aan gewend bent openbaart zich al snel een sprookjesachtig muzikaal landschap. Kom bij Camille niet om de zoete sprookjes met de gelukkige afloop, maar verwacht alle kanten op geslingerd te worden, precies zoals de muzikante uit Parijs dat al altijd zo mooi en avontuurlijk deed.
Een ding is zeker: onverschillig zal ze niemand laten.

Afterparty met Jazzband in de Magrittezaal.

Maak uw avondje uit compleet met een dinertje of een hapje in Bistro Brel

Voor een complete avond uit kun je in Bistro Brel, voor de gelegenheid gevestigd in de Magrittezaal, voor en na het concert genieten van hapjes en drankjes of, voorafgaand aan uw concertbezoek, gebruikmaken van het driegangen-Brelmenu.
Het Brelmenu reserveer je van tevoren, in combinatie met uw concertticket.
Wanneer je tussen 18 en 18.30 uur in het restaurant arriveert, zorgt Brasserie Brel ervoor dat je in alle rust van je diner kunt genieten, en ruim op tijd in de concertzaal zit.


locatie
Casino Knokke
Zeedijk-Albertstrand 509
8300
Knokke-Heist