Weer
1.7 °
Podium
Enchanté met Isolde en Mélanie De Biasio
06/04/2018 20:00
€ 45
€ 90 incl. diner

Deuren gaan open om 18 uur.
Bezoek de tentoonstelling rond Jacques Brel en kijk naar een gerestaureerde Brel Film.

20.00 uur: Isolde
We weten het, we trappen geen deur in als we zeggen dat Isolde de drumster is van Daan, en we zijn er zeker van dat het tussen die twee wel klikt, maar wat zijn we blij dat Isolde eindelijk haar vleugels wijd open spreidt!
Nu draait het om haar, ze staat op de voorgrond, breekbaar en een klein beetje onzeker, maar zoals ‘De Morgen’ het omschrijft met een CD om verliefd op te worden. Die CK is “Cartes Postales”.

Zoals ze zelf vertelt gaat het over oude postkaarten, liefst een beetje vergeeld die je doen wegdromen naar vervlogen tijden. De tijden waar de Belle Epoque nog hoogtij vierden en je de Beau Monde op kon bewonderen toen ze lang de zeedijk slenterden.
Het gaat hem ook om de erotiek die toen welig tierde op die postkaarten en ook wel om de schoonheid en sfeer en nostalgie van die tijd.

21.30 uur: Melanie De Biasio
Meer nog dan een uitstekende muzikante en zangeres is Melanie De Biasio een voortreffelijk makelaar in sfeer. Tijdens een optreden grijpt ze haar publiek bij de keel met een broeierige trip die baadt in mysterie.

Melanie De Biasio (Charleroi, 12 juli 1978) is een Belgische jazz-, blues- en soulzangeres, componist en fluitist. Zij wordt soms "de Belgische Billie Holiday" genoemd

Na doorbraakplaat No Deal uit 2014 was Brussel de uitvalsbasis van een bijzondere carrière, die intussen ook buiten de landsgrenzen steeds meer in het oog valt.
Dat komt omdat haar minimalistische composities authentiek zijn en bovendien met een doorvoeldheid gebracht worden die in een tijdperk van muzikale herkauwers en tafelpraters een zeldzaam goed geworden is. Vaak ontvouwen ze zich, los van conventies of genres, tergend langzaam rond één basistoon, waaraan in een discreet spel van aantrekken en afstoten kleine muzikale accenten worden toegevoegd of verschoven. Een zucht of vingerknip hier, een weifelende drumkwast of statige pianotoets daar, veel herhalingen ook, en natuurlijk is er de onafscheidelijke dwarsfluit, voor de zangeres het ideale instrument om linken te leggen of tussen sferen te pendelen.

Hoe label je zo’n krachttoer door de ziel? Belgitude, noemt Arno Hintjens het. Hij heeft gelijk: wat een godsgeschenk voor dit barre en gure land is Melanie De Biasio.

Afterparty met Jazzband in de Magrittezaal

Maak uw avondje uit compleet met een dinertje of een hapje in Bistro Brel

Voor een complete avond uit kun je in Bistro Brel, voor de gelegenheid gevestigd in de Magrittezaal, voor en na het concert genieten van hapjes en drankjes of, voorafgaand aan uw concertbezoek, gebruikmaken van het driegangen-Brelmenu.
Het Brelmenu reserveer je van tevoren, in combinatie met uw concertticket.
Wanneer je tussen 18 en 18.30 uur in het restaurant arriveert, zorgt Brasserie Brel ervoor dat je in alle rust van je diner kunt genieten, en ruim op tijd in de concertzaal zit.


locatie
Casino Knokke
Zeedijk-Albertstrand 509
8300
Knokke-Heist