Weer
7.8 °
Podium
Klassiek Leeft Vurig: Valentijn / Broken Heart Trio
10/02/2018 20:00
€ 20
Rang 1: €20 / €17 Uitpas - Rang 2: €15 / €12 Uitpas

Net zoals de dag van vandaag waren liefdesliederen in de renaissance-periode zeer populair, al zong men in die tijd vooral over de hoofse liefde.
Sopraan Griet De Geyter en luitist Wim Maeseele zochten voor dit concert de allermooiste love songs uit de oude muziek samen, met o.a. liederen van John Dowland en tijdgenoten. Met zoetgevooisde melismen, passionele liefdesverklaringen en treurige liefdesverdriet-lamenten voert dit duo u een paar eeuwen terug de tijd in.
In 2014, na het allerlaatste concert van De Nieuwe Snaar in het Sportpaleis, nam Kris De Smet voorlopig afscheid van het podiumleven. Drie jaar later doet een gesprek met Marcel Ponseele hem goesting krijgen om de podiumtrap terug te bestijgen…
Samen met Wouter Deconinck (begenadigd klavecinist en organist, oprichter van het Hildebrandt Consort en notoir Bach-specialist) doet hij een greep uit het Snaarrepertoire om een aantal liedjes in een verrassend jasje te steken en opnieuw uit te voeren. Liefdesliedjes in het Snaaruniversum? Jawel, ze bestaan wel degelijk, weliswaar met een hoek af of met een scherp dan wel rafelig randje.
Het Broken Heart Trio brengt muziek die brandt van verlangen naar de onbereikbare liefde. Met zeemzoete melodieën, overgoten met close harmony en een vleugje humor, laten ze u wegdromen bij liedjes over galante mannen en platonische liefdes.
Ramsy Irany: gitaar, zang
Kevin Van Staeyen: viool, zang
Pieter Vandeveire: contrabas, zang


locatie
Sint-Vincentiuskerk
Ramskapellestraat
8300
Knokke-Heist