Podium
Locke / Compagnie Cecilia
12/02/2020 20:00
€ 18
€ 15 KH Uitpas, BILL, groepen +10 pers

Inleiding om 19.15 uur

Ivan Locke, een plichtsbewuste bouwondernemer en goede vader, vertrekt op een dag van zijn werk naar huis. Aan de verkeerslichten beslist hij echter rechtsaf te slaan waar hij normaal links moet.
Wat volgt is een van de strafste filmscenario’s ooit qua structuur en personages (van de hand van Steven Knight, de man achter o.a. Peaky Blinders). Stap voor stap komen we te weten wat Ivan leidt om gedurende de anderhalf uur durende autorit die op zijn beslissing volgt heel zijn leven op het spel te zetten. Locke gaat over verantwoordelijkheid nemen en principes ook als je er alles door dreigt kwijt te spelen. Omdat de waarheid belangrijker is dan alles. Samen met klasbakken Tom Vermeir en Koen De Graeve zet Yahya Terryn zijn tanden in dit hartverscheurende verhaal dat zich afspeelt in 1 autorit.
Elke avond speelt 1 van de 2 acteurs de hoofdrol en de andere 6 bijrollen. De avond erop draait alles om. Een theatrale tour de force kortom. De soundtrack van de hand van Johannes Verschaeve, Luk Vermeir, Frederik Heuvinck en Ben Brunin zet alles extra onder stoom.

Locke is een muzikale, ritmische, emotioneel subtiele ontploffing van emoties, die niemand onberoerd zal laten. Met Tom Vermeir en Koen De Graeve.

CREDITS
tekst en regie:Yahya terryn
spel : Koen De Graeve, Tom Vermeir


locatie
Cultuurcentrum Scharpoord
Maxim Willemspad 1
8300
Knokke-Heist