Weer
19.5 °
Podium
Met de mantel der liefde / Kurt Defrancq
23/06/2018 14:00
€ 2

“Dat dessertje eet ik niet!” “Maar pa, dit is Delhaize! Dit is goede Delhaize!”
“Maar niet de crème! Ik eet alleen die crème, we moeten een beetje genieten nog van ‘t leven jongen, want voor je het weet ligje met je pooten omhooge!”
In de muzikale theatermonoloog ‘Met de mantel der liefde’ maken we kennis met de 80-jarige Lowie, die een hoop zorg nodig heeft, en met zijn zoon Kobe, die probeert zoveel mogelijk zorg te bieden. (Beide rollen worden vertolkt door Kurt Defrancq.) In dit intieme portret zien we een vader en een zoon die allebei op hun eigen manier proberen om vat op het leven te houden. Of te krijgen. Met vallen en opstaan; ze praten, ze mijmeren. Ze lachen, ze ruziën. Over het leven. Over de dood. Over oude koeien. Over de soep die niet heet genoeg is, over de fiets die Kobe nooit kreeg. Over slangen en infusen. Over de ronde van Vlaanderen. Over de melkboer. Over toen. Over nu. En wie was die tante Lena eigenlijk?

Spel: Kurt Defrancq / Concept en regie: Vincent van den Elshout / Tekst: Maud Lazaroms
Celliste: Renke van Impe

Deze voorstelling is gemaakt in het kader van het project ‘Mantelzorg. Fijn dat je er bent.’ Een initiatief van het lokaal bestuur Knokke-Heist met als doel om mantelzorgers te sensibiliseren en te informeren;
om mantelzorg bekend en bemind te maken en om mantelzorgers toe te leiden naar de bestaande hulp- en dienstverlening.


locatie
Cultuurcentrum Scharpoord
Maxim Willemspad 1
8300
Knokke-Heist