Sport
Monumententocht (Canadees wandelweekend)
02/11/2019 09:00 - 18:00
€ 1,50
incl. zelfklever / Leden van de wandelfederatie betalen € 1,10

De Monumententocht is een wandeling doorheen Knokke-Heist met bijzondere aandacht voor de monumenten opgericht ter nagedachtenis van de Eerste en Tweede Wereldoorlog. Tussendoor ontmoet de wandelaar ook tal van andere “beelden” die her en der in de gemeente staan. Uiteraard hebben we ook aandacht voor de natuur: zo stapt men o.a. door Park 58, het Directeur Generaal Willemspark, het natuurgebied De Sashul en langs het Noordzeestrand.

De wandelaars hebben keuze tussen een viertal afstanden: 6,10,15 of 21 km. De wandelroute is volledig uitgepijld. Er kan vrij gestart worden tussen 9 en 14 uur en de aankomstcontrole sluit om 18 uur. Onderweg zijn diverse rustposten voorzien.

De startplaats is de verwarmde tent op het A.Verweeplein. Inschrijven kan enkel op 2 november bij de start.

De start- en aankomstplaats bevindt zich op zo’n 500 m van tram- en treinstation van Knokke en is dus vlot bereikbaar met het openbaar vervoer. Met de wagen volgt u de pijlen ‘WANDELTOCHT’ bij het binnenrijden van Knokke en vervolgens de parking-pijlen. OPGELET! Bijna overal in Knokke-Heist is parkeren betalend tijdens het weekend!

Meer info: www.wnzb.be


locatie
A. Verweeplein
Alfred Verweeplein 1
8300
Knokke-Heist