Cultuur
Museum Folon en Abdij Villers-La-Ville / Ann Reynaert
25/04/2019 07:15 - 20:00
€ 52
€ 46 KH Uitpas - code 19EUI06

Op ongeveer 20 minuten van Brussel, in het hartje van het prachtige Solvaypark vind je de Stichting Folon en het museum die je meenemen op reis naar het poëtische universum van de Belgische kunstenaar.
In de magische omgeving van de Hoeve van het Kasteel van Terhulpen kan je 500 werken ontdekken die door Folon aan de stichting gegeven werden.
Laat je doorheen de zalen verrassen door de vele facetten van zijn talent: zeefdrukken, aquarellen, affiches, etsen, illustraties bij werken van grote auteurs (Kafka, Apollinaire), voorwerpen, beelden. Als toemaatje na de lunch in Nijvel bezoeken we de collegiale Sint-Gertrudiskerk. Het is één van de oudste en grootste romaanse kerken van Europa. Ze is al indrukwekkend langs de buitenzijde, maar vooral het interieur is erg spectaculair met de twee tegenoverliggende koren. Het is een monument buiten categorie.
We vervolledigen deze dag met een verkenning van de ruïnes van de voormalige cisterciënzerabdij van Villers-la-Ville. Deze stamt uit de 12de eeuw en werd opgenomen als uitzonderlijk erfgoed van Wallonië. Het bezoekersparcours werd recentelijk vernieuwd. In de Abdij zijn ook 5 tuinen in verschillende stijl aangelegd; siertuinen, maar ook de middeleeuws geïnspireerde tuin met geneeskrachtige planten.
Als je een liefhebber bent van bijzonder erfgoed, van kunst die in de natuur ingebed is, dan is deze uitstap een voltreffer!


locatie
1e opstapplaats thv zaal Ravelingen
De Vrièrestraat 51
8300
Knokke-Heist