Toerisme
Paljas Museumavond Sincfala met optreden van “Roland Van De Velde”
08/08/2019 19:00 - 22:00
Gratis

Voormalig stadsdichter van Damme. Om zijn liedjes te schrijven en te zingen liet Roland zich inspireren door al wat leefde in Damme en omstreken. Samen met Marie Ponseele (Cello) en Sofie Dhaens (Zang) hebben ze vorig jaar in het voorprogramma van een Museumavond het publiek voor meer doen vragen. Sofie won in Damme de cultuurprijs voor beloftevolle jongere en volgt zangles bij Tyffany Veys.

Over de Museumavonden
Folk, Shanty, kleinkunst en activiteiten voor kinderen. Dat zijn de vaste ingrediënten voor vijf bijzondere avonden in Museum Sincfala. De museumavonden zijn een zomerse traditie en in 2019 is het museum ook van 18.30 tot 22 uur open op de volgende donderdagen: 11, 18 en 25 juli en 1, 8 en 15 augustus.
Om 19 uur start in de grote zaal van het Oud Schoolgebouw een gids met een rondleiding doorheen het museum, incluis een bezoek aan de interactieve tentoonstelling "Romeinen in de Zwinstreek".
Kinderen kunnen op eigen houtje aan de slag met een mooie zoektocht doorheen het museum naar ‘De schatten van Vlieg’. Het plan ligt klaar om op een avontuurlijke, leuke en speelse manier het museum te ontdekken (6 tot 12 jaar). Het thema dit jaar is 'Proeven'.
Behendigheid is troef voor jong en oud met een circuit van volksspelen. Voor een drankje kan je tussendoor terecht aan onze bar.
Om 20 uur start het optreden van Roland Van De Velde, Sofie Dhaens en Marie Ponseele in een grote tent op de speelplaats van de gemeentelijke basisschool 'Het Anker' om elke museumavond in Sincfala mooi af te sluiten.

Deelname aan de museumavonden is gratis!


locatie
Sincfala, Museum van de Zwinstreek
Pannenstraat 140
8300
Knokke-Heist