Weer
6 °
Podium
Plaatjes uit de kringwinkel / Jan De Smet & Bert Blommen
10/03/2019 20:00
€ 18
€ 15 KH Uitpas, BILL, groepen +10 pers

MUZIEKTHEATER

Kringwinkels zijn hip. Een enthousiast publiek van jong en oud gaat er op zoek naar vintage hebbedingetjes. Maar er zijn ook muzikale schatten te ontdekken in de Kringwinkel. In al die platenbakken vol accordeonmuziek, Vlaamse levensliedjes, musette en vergeten popmuziek zitten namelijk prachtige verhalen verborgen. In ‘Plaatjes uit de kringwinkel’ duiken Bert Blommen (muzikant, televisieredacteur) en Jan De Smet (muzikaal omnivoor en vinylcollectioneur) in de rijkgevulde platenkasten van de Vlaamse kringwinkels. Ze pikken er de meest markante exemplaren uit, ze gaan op zoek naar het ware verhaal achter de muziek en vertellen vol passie over deze vinylschijven.

In een show vol grote én kleine verhalen nemen beide heren je mee naar de wereld van talloze vergeten artiesten. Hilarische anekdotes, frappante platenhoezen en verhalen van succes, tragiek, vreugde en verdriet zorgen voor een geweldige avond vol nostalgie en cult. Een nooit geziene inkijk in het leven van de artiesten die decennia geleden de platenkoffers van Vlaanderen kleurden én vaak vele verborgen kantjes hadden.

Al deze straffe verhalen worden muzikaal aan elkaar gelijmd door een ijzersterke band. Jan De Smet en Bert Blommen krijgen grootheden Eric Melaerts, Stoy Stoffelen en Dirk Van der Linden naast zich op het podium om van dit muzikale eerbetoon een onvergetelijke avond te maken.

I.s.m. Volksontwikkeling Knokke-Heist


locatie
Cultuurcentrum Scharpoord
Maxim Willemspad 1
8300
Knokke-Heist