Weer
17.5 °
Podium
Tweestrijd / dOFt
24/11/2018 20:00
€ 16
€ 13 KH Uitpas, BILL, groepen +10 pers

THEATER

ACTIE: Deze voorstelling is één van de 6 "Peper in de reet" voorstellingen (2+1 gratis of 4+2 gratis).

Als ge twee honden ziet vechten om een been, wie loopt er dan mee heen? De ander. De ander, dat zijn wij. Gij en ik, ik en gij. Smachtend naar meer, naar beter, naar zekerder, naar datgeen dat de ander heeft.

Altijd sneller, beter en efficiënter, dat past in de verwachtingen die onze maatschappij ons inpraat. In deze voorstelling worden twee personen tegenover elkaar gezet: ze communiceren met elkaar alsof ze de wedstrijd van hun leven spelen. De ander is sneller, beter en efficiënter. Maar wie is 'de ander'? Er heerst een spanning, een esthetiek, een orde, waaronder een bittere (misschien wel herkenbare) strijd heerst.

Collectief dOFt brengt dans en theater, theater en dans aangelengd met andere kunstvormen zoals circus, beeld, muziek.... Hun onderwerpen zijn mensen. Vanuit verschillende hoeken belichten ze menselijke gewoontes en denkpatronen. In hun voorstellingen trachten ze het perfecte van de imperfectie te tonen. Dat snap je na het zien van een voorstelling!

Collectief dOFt won de Leuvense Cultuurprijs voor beloftevol talent 2017.
"omdat dOFt een originele, aanstekelijke en genereuze mix van theater en dans brengt, zonder zich te laten afschrikken door hokjes en categorieën."
"omdat het tomeloos enthousiasme en de professionaliteit die hun werking typeert, de jury vertrouwen geeft dat er een mooie toekomst is weggelegd voor dOFt, niet enkel binnen onze landgrenzen."


locatie
Cultuurcentrum Scharpoord
Maxim Willemspad 1
8300
Knokke-Heist