Cultuur
Uitstap Brussel: Dali & Magritte en Keith Haring
30/01/2020 08:00 - 19:15
€ 81
€ 76 KH uitpas

Salvador Dalí en René Magritte ontmoeten elkaar in het voorjaar van 1929 in Parijs. Later dat jaar trekken ze samen met Miro en Bunuel naar Cadaqué in Spanje, waar Dali opgroeide. Er ontstaat een verwantschap tussen hen, ondanks hun zeer uiteenlopende persoonlijkheden en creaties.
Voor deze unieke tentoonstelling hebben meer dan 40 internationale musea en privéverzamelingen hun meesterwerken uitgeleend.
De tentoonstelling werpt licht op de persoonlijke, filosofische en esthetische relatie van de iconische kunstenaars aan de hand van meer dan 100 schilderijen, sculpturen en foto's.
BOZAR brengt een grote retrospectieve met werk van de legendarische Amerikaanse kunstenaar Keith Haring. Deze vriend en vakgenoot van Andy Warhol & Jean-Michel Basquiat was een unieke en opvallende verschijning in New York in de jaren ‘80. Met zijn herkenbare stijl speelde hij een belangrijke rol in de tegencultuur. Haring is beroemd om zijn iconische motieven: blaffende honden, kruipende baby’s en vliegende schotels. Hij maakte publieke kunst, die hij verspreidde via zijn Pop Shop, de media, de metro en de openbare ruimte. Hij vond inspiratie in het abstract expressionisme, de Japanse kalligrafie en graffitikunstenaars. We ontdekken zijn krachtig oeuvre dat nog steeds bijzonder actueel is.


locatie
Buitenactiviteit

8300
Knokke-Heist