Podium
Zakman / Vernieuwd Gents Volkstoneel
20/10/2019 20:00
€ 18
€ 15 KH Uitpas, BILL, groepen +10 pers

In het centrum van Gent, tussen de shoppers en de toeristen, tussen de pracht en praal van het Lam Gods en het Gravensteen, heeft in een bushokje een clochard zijn permanente intrek genomen. Het is misschien een kant van de mooiste stad van Vlaanderen die niet iedereen even graag ziet. Niet even graag ruikt, mag tevens worden opgemerkt. De reacties gaan van ergernis tot jolijt, maar aanvankelijk laat men begaan. Tot de dakloze op een dag wordt aangerand en bestolen. Dàt gaat te ver, vinden sommigen. Het moest er wel van komen, zeggen anderen. Het is het begin van een verwoede discussie waarin verschillende partijen een min of meer elegante oplossing voor het probleem in pacht beweren te hebben. Tot nòg iemand het welletjes vindt: Zakman strikes back.
Voor ‘Zakman’ doet het Vernieuwd Gents Volkstoneel andermaal beroep op Jo Van Damme die met zijn gevatte dialogen en verrassende plots het genre van het volkstheater nieuw leven inblaast. Gegarandeerd wordt het weer lachen deze avond.

Tekst: Jo Van Damme / Regie: Frank Van Laecke / Muziek: Steven Prengels / Spel: Heidi De Grauwe, Bob De Moor, Jurgen Delnaet en Katelijne Verbeke + koor
Productie: Twijfel vzw voor Vernieuwd Gents Volkstoneel


locatie
Cultuurcentrum Scharpoord
Maxim Willemspad 1
8300
Knokke-Heist