Lezing
Zomerlezing Arnout Hauben 'Rond de Noordzee'
01/08/2019 10:00
€ 15
€ 12,50 KH Uitpas

Arnout Hauben neemt ons mee op een uitzonderlijk avontuur dat vertrekt in Brugge en ons helemaal rond de Noordzee leidt om in Antwerpen terug thuis te komen. Tijdens zijn tocht gaat Arnout op zoek naar de rijke geschiedenis van ‘onze’ zee en vertelt hij verrassende verhalen die zich op en rond het water hebben afgespeeld. Van de komst van de Vikingen tot de noodlottige storm die op Kerstavond 1330 Oostende vernielt. Over de pest, nieuwe ideeën en wetenschap die zich stuk voor stuk langs de Noordzee hebben verspreid. Van de wereldoorlogen die er werden uitgevochten, over de evolutie van de visserij, over windmolens en getijdenturbines, tot de gevolgen van de opwarming van de aarde voor het leven in onze zee.
Onderweg praat Arnout op zijn typische manier met de boeiende mensen die hij tegenkomt en laat hij heden en verleden moeiteloos in mekaar overvloeien. Arnout trekt langs de kust en over de zee, te voet, en met het openbaar vervoer, met ferryboten, vrachtschepen en reddingssloepen… naargelang het hem uit komt en naargelang de mogelijkheden zich aandienen. Zijn traject loopt steeds verder langs de grillige grenzen van de woelige Noordzee.
Reportagemaker Arnout Hauben startte zijn carrière bij het productiehuis Woestijnvis. In 2011 richtte Hauben het productiehuis De chinezen op. Daarmee maakte hij voor Eén het programma “Ten oorlog”. Dit voorjaar zond Eén de documentairereeks “Rond de Noordzee” uit.
Boekentip: “Rond de Noordzee”, Arnout Hauben, 2019, Polis


locatie
Hotel Pavillon Du Zoute
Bronlaan 4
8300
Knokke-Heist