Weer
13.1 °
Cultuur
Zomerlezing Chams Zaougui "Dictators"
16/08/2018 10:00
€ 15
€ 12,50 KH Uitpas

Sinds het uitbreken van de Arabische opstanden in 2011 gaat het van kwaad tot erger in de regio. Syrië, Irak, Libië en Jemen zijn veranderd in een lappendeken van rivaliserende groeperingen. Militant jihadisme heeft zich als een taaie tumor in het Midden-Oosten genesteld. Honderdduizenden burgers zijn gestorven, miljoenen mensen zijn op de vlucht. Arabische dictators hadden hiervoor gewaarschuwd: zonder hun harde hand zou chaos heersen. Chams Eddine Zaougui haalt die stelling onderuit. Zij hebben namelijk zelf jarenlang een sociaal en politiek mijnenveld gecreëerd, waar democratie moeilijk kan gedijen.
Zijn verhaal maakt je niet alleen vertrouwd met de sluwe werkwijze van tirannieke Arabische leiders, het werpt ook een onthullend licht op het tijdloze en universele fenomeen van dictatuur.
Chams Eddine Zaougui (1978) heeft arabistiek gestudeerd in Gent en Caïro. Met een vlijmscherpe blik en een heldere pen analyseert hij het politieke leven in de Arabische wereld. In zijn onthullende boek ‘Dictators. Een Arabische geschiedenis’ ontrafelt hij minutieus hoe de Arabische machtskunstenaars het Midden-Oosten gevormd hebben tot wat het vandaag is. Chams Eddine Zaougui is een van onze vooraanstaande pennen, die zijn publiek steeds weer boeit met scherpe inzichten en treffende analyses.


locatie
Hotel Pavillon Du Zoute
Bronlaan 4
8300
Knokke-Heist