Weer
13.1 °
Cultuur
Zomerlezing Prof. Mark Nelissen "Eindelijk oud"
22/08/2018 10:00
€ 15
€ 12,50 KH Uitpas

“U bezorgde me gemoedsrust!” Mark Nelissen heeft deze woorden vaak gehoord uit de mond van lezers van zijn boeken of van toehoorders bij zijn lezingen. Daarom past hij de evolutionaire visie concreet toe op een actueel thema: ouderdom, met een analyse die de oudere in onze samenleving in ere moet herstellen.
Sinds veertigduizend jaar geleden wordt de mens ouder dan dertig jaar, en deed de ouderdom zijn intrede. Dat veranderde de cultuur en de samenleving aanzienlijk. De mens kon pas ontwikkelen tot wat hij vandaag is dankzij evolutionaire aanpassingen, zoals de menopauze bij de vrouw, de wijsheid bij de ouderling…
Door de biologische kennis te gebruiken om angst beter te leren begrijpen, maar ook seksualiteit bij de oudere, sociale relaties en andere factoren die ons gelukkiger kunnen maken… kan de senior zijn oude dag mooier kleuren en met meer waardigheid naar de herfst van zijn leven stappen.

Mark Nelissen (°1950) is emeritus professor aan de Universiteit Antwerpen, waar hij jarenlang gedragsbiologie en evolutionaire psychologie doceerde. In zijn vele boeken legt hij het menselijk gedrag haarfijn uit als het resultaat van een lange biologische evolutie. Hierdoor verwierf hij bekendheid in Vlaanderen en Nederland.


locatie
Hotel Pavillon Du Zoute
Bronlaan 4
8300
Knokke-Heist