Weer
3.5 °
Lezing
Zondagbabbel: Frans Tytgat
10/12/2017 10:00
€ 3,50
incl. drankje

Frans Tytgat is geboren op 30 maart 1945 in Oostkerke en heeft naar eigen zeggen de wekenlange beschietingen van Oostkerke in oktober ’44 meegemaakt in de moederschoot. Zijn vader was wagen- en kistenmaker.
Frans was gedurende 40 jaar onderwijzer in de Heilig Hartschool. Geen leerling die zijn geschiedenislessen omtrent de bezetting en bevrijding tijdens de 2 Wereldoorlogen ooit zal vergeten. Frans is ook vurige promotor van de Canadese Bevrijdingsmars.
Mensen die hem niet zo goed kennen, spreken hem altijd aan met de titel “meester Frans”. Als actieve senior is Frans nog steeds druk bezig met studies over zijn geliefde Zwinstreek. Daarnaast verzorgt hij kruidenwandelingen, doet hij gidsbeurten, geeft hij voordrachten, zingt hij bij het koor Cantic@mare en componeert hij liedjes op zijn synthesizer, een duivel-doet-al dus. Hij is ook als vrijwilliger actief in de scholen van zijn kleinkinderen als “Opa Frans”.
Verwacht u aan leuke anecdotes en boeiende verhalen door “meester Frans”. Cas Goossens leidt het gesprek in goede banen.


locatie
Cultuurcentrum Scharpoord
Maxim Willemspad 1
8300
Knokke-Heist