Weer
4.9 °
Lezing
Zondagbabbel: Jan Charles
08/04/2018 10:00
€ 3,50
incl. drankje

Bijna 40 jaar geleden belandde Jan Charles in het Sint-Jozefslyceum in Knokke. Op vraag van een aantal leerlingen schreef en regisseerde hij een eigen stuk, Na de kater, dat geïnspireerd was door “Het gevaar” van Jos Vandeloo. In de jaren die volgden ontwikkelde hij zijn stijl in eigen stukken en bewerkingen van klassiekers voor het schooltoneel. Hij haalde er tweemaal de finale van de driejaarlijkse Victor de Ruyter-prijs mee.
Dat succes trok de aandacht van Maxim Willems en Karel Segers. Ze vroegen hem om in Knokke een theaterproject voor jongeren op te starten en in 1993 zag Appassionata het toneellicht. Samen met John De Bree en een tiental jongeren werkt hij nu in het Cultuurcentrum Scharpoord jaarlijks een stuk uit waarmee hij zijn trouw publiek wil verrassen. Het leverde hem in 2006 de Bibliotheekprijs van Knokke-Heist op en in 2010 de Blinckaertprijs, een tweejaarlijkse grensoverschrijdende cultuurprijs.
Ondertussen was hij aan de slag als acteur bij de Pauvere Leute van Koolkerke en schreef en bewerkte hij ook verschillende stukken voor DAT De Scène (WZC De stille Kempen en Romain en Julia). Hij werkt nu voor het KTKH aan een compilatie van amoureuze fragmenten uit Shakespeares oeuvre met als werktitel All you need is love.
Cas Goosssens stelt deze bevlogen theaterman aan u voor.


locatie
Cultuurcentrum Scharpoord
Maxim Willemspad 1
8300
Knokke-Heist