Weer
0.9 °
Lezing
Zondagbabbel "Onder ons" met Cas Goossens
10/02/2019 10:00
€ 3,50
incl. drankje

Cas Goossens (°1937 Itegem) volgde Grieks-Latijnse Humaniora aan het Klein-Seminarie van Hoogstraten. Hij kwam al tijdens zijn studie Germaanse Filologie aan de K.U.Leuven bij de omroep terecht (als tijdelijk verslaggever voor EXPO ’58). Hij zou er, na het behalen van zijn licentiaatsdiploma en na zijn legerdienst (toen hij het “Soldatenhalfuurtje op de radio presenteerde), zijn hele professionele loopbaan blijven werken, eerst als radio- en tv-journalist (1961-1975), daarna als directeur van het algemeen secretariaat (1975-1986) en tenslotte als administrateur-generaal (1986-1996).

Als journalist stond hij mee aan de wieg van het erg gewaardeerde radiomagazine Actueel. Hij specialiseerde zich ook in de problematiek van de Derde Wereld. Uit die belangstelling kwam het boek voort “Open brief aan rijke mensen”, waarin hij ontwikkelingssamenwerking ook voor het westen als een verstandige politiek van welbegrepen eigenbelang ziet.

Later hielp hij, als ondervoorzitter van de European Broadcasting Union (EBU), de internationale tv-zender Eurosport opstarten, waarvan hij de eerste voorzitter was (1988-1996).

Na zijn vertrek uit de omroep in 1996 publiceerde hij zijn ideeën over Radio en Televisie in Vlaanderen. Hij bleef de ontwikkelingen in de wereld van de communicatie op de voet volgen en publiceerde “De macht van de media –de markt is de baas”. Voortdurend pleit hij ervoor dat de media zich niet helemaal door puur commerciële belangen zouden laten meeslepen.

Bij ons is Cas Goossens bekend als de gewaardeerde interviewer in de reeks “Onder Ons” op zondagochtend. Sedert de start in 2008 praatte hij met 69 gasten over hun leven en hun band met Knokke-Heist. Nu zit Cas zelf op de praatstoel en wordt hij geïnterviewd door journaliste Benedikte Van Eeghem.


locatie
Cultuurcentrum Scharpoord
Maxim Willemspad 1
8300
Knokke-Heist