Weer
6 °
Lezing
Zondagbabbel "Onder Ons" met Jasper Moeyaert
10/03/2019 10:00
€ 3,50
incl. drankje

Jasper Moeyaert (° 1986) groeide op in Knokke-Heist. Hij speelde in 2003 mee in het theaterproject Appassionata in de voorstelling “Antigone”. Als laatstejaarsstudent van het St.-Jozefscollege nam hij de hoofdrol in het schooltoneel op zich in het stuk “De wijze kater”.

Op zijn zestiende draaide Jasper Moeyaert een remake van de cultfilm 'Reservoir Dogs' samen met een bende Knokse vrienden. Belangrijkste schakel in dat proces wat schepen Maxim Willems, die de creatieve bende het nodige geld en de belangrijke medewerking van gemeente Knokke-Heist bezorgde. Een jaar later blikten de vrienden de tweede langspeelfilm “Reality Dust” in, die opnieuw op het grote scherm werd getoond in CC Scharpoord.

Daarna zette Jasper zijn studies journalistiek in. Drie jaar later ging hij aan de slag in de tv-wereld en eind 2010 richtte hij samen met een collega het productiehuis Geronimo op. Enkele jaren later reizen de producties van Geronimo de wereld rond. “Missie Mosango”, “Soundtrack”, “Flying Doctors”, “Helden van Hier” zijn realityseries die op een vernieuwende manier werden geproduceerd. Het werk van Geronimo werd drie maal genomineerd voor de internationale Emmy Award en werd verkocht in Duitsland, Nederland & Groot-Brittannië. Geronimo staat met heel wat boeiende projecten klaar voor de toekomst. Van avontuurlijke spelprogramma’s tot de grote fictie, alles is mogelijk.

Benedikte Van Eeghem praat met Jasper Moeyaert over zijn passie en zijn werk en vooral zijn liefde voor de zee.


locatie
Cultuurcentrum Scharpoord
Maxim Willemspad 1
8300
Knokke-Heist