Weer
13 °
Lezing
Zondagbabbel "Onder Ons" met Liebrecht Vanbeckevoort
09/12/2018 10:00
€ 3,50
incl. drankje

Liebrecht Vanbeckevoort (°1984) is voortrekker van een nieuwe generatie Belgische pianisten. Hij vervolmaakte zich bij gerenommeerde pedagogen als Jan Michiels, Menahem Pressler, Russell Sherman en Elissó Wirssaladze.

In 2007 werd hij laureaat van de Koningin Elisabethwedstrijd. Sindsdien concerteerde Liebrecht Vanbeckevoort op vooraanstaande podia in Europa, Israël, China, Zuid-Afrika, Canada en de Verenigde Staten zoals Bozar Brussel, Concertgebouw Amsterdam, Salle Pleyel Parijs, Filharmonia Kraków, Museum of Art Tel Aviv, China Hall Shanghai, …

In mei 2015 was Liebrecht Vanbeckevoort officieel pianist tijdens de Koningin Elisabethwedstrijd voor viool. Ook had hij de eer om solo en in duo-verband met Ning Kam te concerteren op een exclusieve nieuwe concertvleugel van Chris Maene in het Belgisch Paviljoen op de Wereldtentoonstelling te Milaan, dit in aanwezigheid van Vlaams minister-president Geert Bourgeois en Hare Majesteit Koningin Mathilde.

Liebrecht Vanbeckevoort is artistiek directeur van Klassiek Leeft Meesterlijk, de concertenreeks die plaatsvindt in de Dominicanenkerk tijdens de maanden juli en augustus.

Cas Goosssens praat met Liebrecht Vanbeckevoort over zijn leven, zijn werk en zijn liefde voor muziek.


locatie
Cultuurcentrum Scharpoord
Maxim Willemspad 1
8300
Knokke-Heist