Weer
11.3 °
11 augustus, 2017

CultuurCocktail

CultuurCocktail 2017 doet Scharpoord van ’s morgens tot ’s avonds bruisen!
De jaarlijkse verwendag van de bib, de opendeurdag van het cultuurcentrum en het feest van de cultuurraad versmelten tot een sprankelende CultuurCocktail op zaterdag 7 oktober.
Van 10 tot 17 uur haken de bib en het cultuurcentrum de armen in elkaar en bieden je een gratis dagvullend programma aan. De rode draad doorheen de dag wordt het geheugen.
Stimuleer je hersenen met apps over breinbrekers en trucjes. Krijg tips over hoe je de dingen kunt verwerken die je vergeten was in je koelkast. Geniet van een glaasje terwijl Les Odettes ons collectief muziekgeheugen opfrist. Workshops en demonstraties inspireren je creatieve brein. Leer bij tijdens de lezing over onthouden en vergeten.
Verschillende verenigingen demonstreren hoe een hobby je geest alert kan houden of hoe je je hoofd eens helemaal leeg kan maken.
En dan, juist als je denkt te weten hoe je je grijze cellen weer helemaal onder controle kan houden, zal illusionist Stefan Paridaen er alles aan doen om ze weer helemaal door elkaar te schudden.
Een goeie kop koffie of een lekkere thee en nog heel wat randanimatie zullen zorgen voor de ‘onvergetelijke’ sfeer.
Vanaf 18 uur start het jaarlijkse feest van de cultuurraad. Na het diner in ons Café Cultuur vindt de uitreiking van verschillende cultuurprijzen en de prijs “Cultuurdrager”, een erkenning voor de gedreven inzet van een vrijwilliger in het culturele verenigingsleven, plaats.
Aansluitend volgt een verzorgde receptie met een optreden van Laura Tesoro.