29 juni, 2018

Géén proefeiland vlak voor onze kust! Zet ook jouw handtekening onder deze petitie!

geen eiland voor onze kustEr is voor de periode 2020-2026 een nieuw ontwerp van het Marien Ruimtelijk Plan (MRP) voor het Belgische deel van de Noordzee. Dit plan bevat enkele belangrijke keuzes die een gigantische impact zullen hebben op onze gemeente en ons strand in het bijzonder. Zo wil men voor onze kust een kunstmatig proefeiland aanleggen, een project dat onze prachtige kustzone op termijn zal herleiden tot een zielloos en doods kanaal. De inhoud van het plan werd op donderdagvoormiddag 28 juni 2018 toegelicht aan een waaier van belanghebbenden. Net zoals het gemeentebestuur zelf reageerden deze vol verontwaardiging. De watersportclubs en andere belangengroepen willen dan ook meteen een petitie opstarten om dit ingrijpende project een halt toe te roepen. Het gemeentebestuur ondersteunt die plannen vol vuur. Zowel het college als de gemeenteraad verwierpen het plan en beslisten meteen om alle getroffen belanghebbenden te steunen. Als gemeentebestuur steunen we de petitie van de watersportclubs en andere belangengroepen dan ook uitdrukkelijk. We roepen de bevolking warm op om de petitie massaal te ondertekenen en de toekomst van Knokke-Heist zo mee te helpen vrijwaren! De petitie verloopt grotendeels via formulieren die je op heel wat locaties vindt: de watersportclubs, alle gemeentelijke gebouwen zoals het stadhuis, het cultuurcentrum, Toerisme Knokke en Heist, het Sociaal Huis), heel wat winkels,... Je kunt de petitie ook online ondertekenen. Klik HIER.

Weg badstad! Weg zeezicht! Weg strand! Weg watersport! Weg charme! Dat kan toch niet!

Wij willen onze badplaats aan de Noordzee met zijn bruisende golven en prachtig uitzicht behouden en zeker geen eiland vlak voor ons strand neergepoot zien. Wij zouden een kanaal overhouden zonder golven, zonder charme, waar alles blijft drijven, een dode zee…  Onaanvaardbaar!

Sla mee de handen in elkaar!

Onderteken de petitie en help zo mee om onze gemeente te beschermen en te vrijwaren. Bijkomende petitieformulieren kun je verkrijgen via de watersportclubs of via het Stadhuis van Knokke (Alfred Verweeplein 1), het toerismekantoor Knokke (Zeedijk 660), het toerismekantoor Heist (Knokkestraat 22) en het Cultuurcentrum (Maxim Willemspad 1). De ondertekende petitieformulieren mag je ook op deze adressen binnenbrengen.

Het is voortaan dus ook mogelijk om online de petitie te ondertekenen via https://knokke-heist.citizenlab.co/projects/teken-de-petitie-tegen-een-proefeiland-vlak-voor-onze-kust/info

Alvast bedankt voor je medewerking!

 

geen eiland voor onze kust