Weer
8.3 °
6 februari, 2017

Heist viert Carnaval van zaterdag 25 tot dinsdag 28 februari 2017

affiche met tekst carnavalEen feestelijke, creatieve en dolle ontmoeting, dat is de vierdaagse van het Carnaval Heist! Talrijke evenementen en festiviteiten zorgen voor een gezellige ontspanning in onze badstad. Hieronder vind je een overzicht van  het uitgebreide programma. 

Zaterdag 25 februari

stoet carnaval 2016Op zaterdag 25 februari start de openluchttentoonstelling van de carnavaltekeningen in de Graaf D'Ursellaan. Deze tekeningen worden door klasgroepen van de basisscholen uit Knokke-Heist gemaakt en de winnaars zijn de hele Krokusvakantie lang te bewonderen. Verder is er op deze zaterdag ook de aanstelling van Prins Carnaval in de raadszaal van het stadhuis van Heist en is er een kindercarnavalbal in zaal Ravelingen met een liveshow van clown Tobi. Beide evenementen zijn gratis toegankelijk. De Heistse café's worden op zaterdagavond bijgestaan door de feesttenten op de feestboulevard Knokkestraat om de vele carnavalisten op een gezellige avond te trakteren.

Zondag 26 februari

Vanaf 17 uur: feestelijke gemaskerde avond in Heistse cafés + feestboulevard (Knokkestraat) + sfeerplein De Bolle (De Bolle)

Op zondag start om 14 uur de grote carnavalstoet doorheen de centrumstraten van Heist. Deze parade met meer dan 35 praalwagens wordt jaarlijks bezocht door 25.000 mensen. Het is een ongelofelijk schouwspel dat je eens moet gezien hebben. Achteraf breekt een gemaskerd feest los tot in de vroege uurtjes.

carnaval kleurigMaandag 27 februari

  • Vanaf 17 uur: Bal van de zeemeermin (De Bolle)
  • Vanaf 17 uur: Sprotjesdag in de Heistse cafés

Op maandag gaat het er een stukje gezapiger en rustiger aan toe. Vele carnavalisten laten hun kostuum aan de haak hangen voor Sprotjesdag. 20 deelnemende cafés zijn te herkennen aan hun raamsticker. Zij voorzien gratis sprot en vishapjes waar je vanaf 17 uur van kan genieten. Als je minstens 6 cafés bezoekt en een stempelkaart laat afstempelen, krijg je bovendien ook nog eens een fantastisch carnavalgadget. Daarnaast is het bal van de Zeemeermin op het plein De Bolle een échte aanrader.

Dinsdag 28 februari

  • 15 – 16 uur: Gemaskerde voetbalwedstrijd tussen de vissers en de plakkers (Stadion De Taeye)
  • 18:30 uur: Babeluttenworp voor de kinderen + Popverbranding (Maes- en Boereboomplein)
  • 19:30 – 23 uur: Verlichte avondstoet doorheen de centrumstraten van Heist

Op dinsdag is er een ludieke traditie op het voetbalplein van KFC Heist. Twee verenigingen spelen er sinds 1927 een komische voetbalwedstrijd. Vervolgens gooit Prins Carnaval voor de kleinste feestbeesten gratis snoepgoed en échte Heistse babelutten vanop zijn prinsenwagen gevolgd door de popverbranding. Ter afsluiting van de carnaval-4-daagse kan iedereen genieten van de verlichte avondstoet, een uniek evenement in Vlaanderen.

Hoe geraak ik er?

1                   Met de auto

Het centrum van Heist is niet toegankelijk voor verkeer. Bovendien zijn heel wat straten afgesloten en parkeervrij gemaakt. We raden aan om je auto te parkeren in de Heistlaan (stuk ten zuiden van de Spoorwegbrug) en op de Elizabetlaan (ter hoogte van Duinbergen, Knokke).

2                   Met het openbaar vervoer

Met de tram of bus geraak je makkelijk bij het evenement. Voor €5 is er een carnavalpas beschikbaar waarbij je op zondag, maandag of dinsdag vanuit heel West-Vlaanderen kan afreizen naar onze badstad.

Waar kan ik verblijven?

Een jeugdherberg, vakantiechalets of een klasse hotel? Je kan alles terugvinden via deze link.

Praktische informatie

Zowel bezoekers als deelnemers zijn er heel wat tijdelijke faciliteiten ingericht. Zo zijn er een preventiepunt en gratis toiletzones. Je kan alles bekijken op deze kaartjes:

Praktisch plan zondag

Praktisch plan dinsdag