Weer
18.5 °
7 december, 2017

Inschrijven voor de Techniekacademie kan vanaf 16 december

In samenwerking met de hogeschool Vives organiseert het gemeentebestuur van Knokke-Heist opnieuw de Techniekacademie. Dit initiatief waarbij kinderen van 10 tot 12 jaar op een unieke manier worden betrokken bij techniek en technologie. was de voorbije twee jaar een groot succes. Zin om deel te nemen? Schrijf dan nu je kind in want de plaatsen zijn beperkt. Inschrijven kan via www.techniekacademie-knokke-heist.be . Effectief inschrijven kan vanaf zaterdag 16 december 2017. De deelnameprijs is € 70, materiaal en verzekering inbegrepen. Je krijgt bovendien een fiscaal attest waardoor je tot 45% van de inschrijvingsprijs kunt recupereren. Schrijf je een 2de kind in, dan krijg je €10 korting.

12 workshops

“Zit je in het vijfde of zesde leerjaar in Knokke-Heist? Ben je graag creatief bezig? Wil je mensen helpen en de wereld verbeteren? Kriebelt het om zelf van alles te maken, maar ontbreekt het je aan basiskennis? Dan is de Techniekacademie van Knokke-Heist ideaal voor jou! In een gezellige sfeer en in een echt technologielabo, steek je heel wat op. Je maakt kennis met gereedschap en materialen, je leert dat techniek vele gezichten heeft en je zal zelf een aantal technische systemen maken.

De Techniekacademie bestaat uit een volledige reeks van 12 workshops tussen 17 januari en 2 mei 2018, telkens op woensdagnamiddag van 13.30 tot 15.30 uur. Vanaf dan gaan 20 kinderen uit Knokke-Heist aan de slag rond technische topics. In 12 sessies van 2 uur komen jongeren op een creatieve manier in contact met chemie, hout, metaal, elektriciteit, kunststof/elektronica, informatica, enz. Deze workshops vinden plaats in De Marge, E. Verheyestraat 16, 8300 Knokke-Heist. Professionele techniekmentoren zorgen voor de begeleiding en er staat ook een actief bedrijfsbezoek op de planning. Op het einde zijn alle ouders welkom op een diploma-uitreiking.

Meer informatie: www.techniekacademie-knokke-heist.be