16 februari, 2017

Oorsuizen en gehoorschade

Muziek is het mooiste wat er is, maar jammer genoeg kan het je oren ook stevig naar de knoppen helpen. Duizenden jongeren lopen jaarlijks oorsuizen op. En eenmaal je een tuut in je oren hebt, is er geen weg meer terug. De Tuut van Tegenwoordig biedt een interactieve lezing rond oorsuizen en gehoorschade aan, volledig op maat van jongeren. De lezing wordt gegeven door een jongere die zelf oorsuizen heeft, opgelopen door te veel en te luide muziek. Het vertrekpunt van de lezing is zijn persoonlijk verhaal. Hij getuigt over zijn moeilijke strijd tegen oorsuizen en maakt zo jongeren bewust van de impact van tinnitus op je leven. Het geheel wordt aangevuld met leuke en interessante filmpjes, gemaakt door De Tuut van Tegenwoordig zelf. Naast zijn persoonlijk verhaal worden er ook tips gegeven hoe je oorsuizen kan voorkomen en wordt het oordoppenaanbod (en de voor- en nadelen van elk type) begrijpelijk uit de doeken gedaan. 

De lezing kan het hele schooljaar aangevraagd worden. Liefst wel drie weken op voorhand zodat alles mooi ingepland kan worden.

De lezing is vooral gericht op de tweede en derde graad van het middelbaar. De eerste graad is iets te vroeg; vooral omdat het veel over het uitgaansleven gaat, naast het gevaar van oortjes en hoofdtelefoons. 

Info: Bert Lecomte, vzw De Tuut 0489/408488

 

Publicaties

Seizoensbrochure 18-19

Contact

Cultuurcentrum Maxim Willemspad 1 8300 Knokke-Heist

Openingsuren

+32 50 630 430 +32 50 630 429  cc.ticket@knokke-heist.be