Weer
18 °
3 juli, 2018

Op reis met het Cartoonfestival

groeten uit...Groeten uit… neemt je mee op een cartooneske wereldreis

Met ongeveer 90 000 bezoekers is het Cartoonfestival Knokke-Heist de laatste jaren uitgegroeid tot hét familievriendelijk belevingsevenement aan de Belgische kust. De gratis thematentoonstelling GROETEN UIT… neemt je van 30 juni tot en met 2 september 2018 mee op een cartooneske wereldreis vol humor en plezier. Na het ongekend succes vorig jaar, heeft het festival zijn tenten opnieuw opgeslagen op het strand ter hoogte van het Heldenplein in Heist.

10 Belgische topcartoonisten

Voor deze 57ste editie zetten 10 Belgische topcartoonisten hun creatieve kronkels op papier. Lectrr, Ilah, KIM, Pieter De Poortere, Steve Michiels, FRED, Lise Vanlerberghe, MAT, Wim De Blende en Joris Snaet gingen met het thema toerisme aan de slag. Het resultaat? Honderden schitterende en vaak hilarische cartoons die je kunt ontdekken in de prachtig ingeklede en kindvriendelijke themaruimtes.

Baggy gidst je door de thematentoonstelling

Deze zomer gidst Baggy jou door een mini ‘Vakantieland’. Wanneer je de vertrekhal verlaat, ontdek je de intrigerende geschiedenis van het toerisme en vergaap je je aan de beste en slechtste vakantiesouvenirs.

Tempels en andere religieuze gebouwen krijgen tegenwoordig meer toeristen dan gelovigen over de vloer. Toerisme als nieuwe religie? Treedt binnen in een uniek, fotogeniek dorpje waar de tijd bleef stilstaan en waar je de dagelijkse sleur kan vergeten. En wie houdt er niet van camping? Een dorp op schaal, een huis op wielen die alle vrijheid biedt. Enkele belangrijke vakantiethema’s worden onder de scherpe cartoonloep uitvergroot.

Op een plezante manier leidt Baggy je door het ruime paviljoen, waar onder andere heel wat LEGO-opstellingen pronken. Kinderen kunnen opnieuw grappige souvenirkaartjes verzamelen of langs de speciale kinderingang op speurtocht vertrekken met het doeboekje in de hand. Ook leuk is de Photobooth. En vergeet niet aan het rad te draaien want je maakt 3 keer kans om te winnen!

Honderden cartoons uit binnen- en buitenland

Naast de thematentoonstelling zijn ook de geselecteerde cartoons van de Grote prijs Knokke-Heist Gouden Hoed en de Press Cartoon Belgium traditioneel aanwezig in het Cartoonpaviljoen.

De Grote Prijs Knokke-Heist Gouden Hoed 2018 werd dit jaar gewonnen door Saeed Sadeghi uit Iran met een grappige en knap getekende spotprent over de Moai.  Alles samen hangen er in het Cartoonpaviljoen ruim 400 cartoons vol humor en spitsvondigheid.

Gratis workshops

Wie de afgelopen jaren het Cartoonfestival bezocht, weet dat het niet enkel een tentoonstelling is, maar vooral een plezante belevenis voor het hele gezin. Van maandag tot vrijdag kunnen kinderen zelf aan de slag tijdens gratis workshops. Van 14 tot 17 uur zijn er gratis boeiende workshops in de tent.

Genoeg redenen dus om deze zomer naar Knokke-Heist te komen en het gratis Cartoonfestival te bezoeken!

Praktische informatie

Het Cartoonfestival is open van zaterdag 30 juni tot en met zondag 2 september 2018, telkens van 10 tot 19 uur. Het cartoonpaviljoen bevindt zich op het strand ter hoogte van het Heldenplein (Heldenplein, 8300 Knokke-Heist). De Kusttram houdt halt recht tegenover het Heldenplein. Het festival is volledig gratis.

www.cartoonfestival.be

www.facebook.com/cartoonfestival