4 juni, 2018

Ruim jij je hondenpoep op? Dat verdient een beloning!

honden welkomAls hondenbaasje weet je intussen wel dat je verondersteld wordt om de hondenpoep van jouw dier op te rapen en het zakje in een vuilnisbak te deponeren. En toch… sommige baasjes blijven dit halsstarrig weigeren, uiteraard tot ergernis van de voorbijgangers en omwonenden. Niemand, hondenbaasjes evenmin, wil immers graag zijn schoenzool in een hondendrol ziet belanden. Om paal en perk te stellen aan dit probleem, organiseerden het gemeentebestuur en de Lokale Politie  de voorbije weken heel wat controleacties: zowel op het strand en op de paadjes, als in de parken en op de gekende overlastplaatsen. Zo liepen heel wat honden(baasjes) tegen de lamp en gingen ze huiswaarts met een GAS-boete.

Het gemeentebestuur wil met de controleacties ook de hondenbaasjes die het wel goed doen een hart onder de riem steken. Wie tijdens het wandelen met de hond, een hondenpoepzakje bij zich heeft en de hond aan de leiband houdt, krijgt handige hondenpoepzakjes van de gemeentelijke vaststellers en de gemeenschapswachten. De gerichte controleacties kunnen op veel bijval rekenen van de burgers. En nadien wordt er ook effectief minder hondenpoep achtergelaten op het openbaar domein. Daarom zullen er ook de komende periode controles plaatsgrijpen. De gemeente dankt alvast iedereen die meewerkt om een propere en nette badstad te behouden.

Alles nog eens op een rijtje:

  • Honden zijn niet toegelaten op het strand tussen 9 uur en 21 uur van 15 maart tot en met 15 oktober;
  • Hondenbaasjes hebben steeds hondenpoepzakjes bij zich om de behoefte van de hond op te ruimen en netjes in de vuilbak te deponeren en niet in de riolering;
  • Honden mogen niet rondzwerven en worden steeds aan de leiband gehouden in de bebouwde kom en parken;
  • Agressieve honden krijgen een muilband om.