Weer
1.6 °
27 november, 2017

SEAS Tentoonstelling Nora De Decker in Cultuurcentrum

kunst Nora De DeckerDe Belgische beeldende kunstenares Nora De Decker exposeert nog tot 7 januari 2018 in de SEAS Expo in het Cultuurcentrum Scharpoord. Je kunt haar objecten komen bewonderen tussen 10 en 19 uur. Zoals een dichter ons leert stil te staan bij woorden, zo nodigt Nora De Decker (Erembodegem, 1994) ons uit stil te staan bij objecten, ook bij objecten die we hebben afgeschreven. De Deckers met olieverf beschilderde objecten zijn opgebouwd met – meestal houten – vindmateriaal.

In de handen van de kunstenares krijgen een stuk van een gebroken bezemsteel, een weggeworpen roerstaafje of een kapotte kleerhanger eerst een tweede kans als onderdeel van een subtiele constructie om vervolgens opgenomen te worden in een groter geheel.

Als beeldend kunstenares koppelt De Decker de poëtische objecten die ze maakt aan elkaar en aan de omgevende ruimte. Met slechts het ene woord ‘rondom’, dat ook de titel van haar tentoonstelling in S.E.A.S. is, geeft De Decker haar prioritaire bezorgdheid weer: de dingen – hoe gering hun utilitaire waarde ook moge zijn – een plaats geven zodat ze onderling en binnen de gegeven ruimte tot een poëtisch samenspel komen.

Omschrijving door curator Jo Coucke.