24 april, 2017

Wereldgezinnen gezocht voor een interculturele ervaring!

YFUHeb jij interesse in andere culturen en sta je open voor een boeiende nieuwe ervaring? Word dan YFU-gastgezin voor een internationale student! Of je nu kinderen hebt of niet, groot of klein woont, in de stad of op het platteland. Dat maakt niet uit, iedereen kan gastgezin worden! Belangrijk is dat je gezin het echte ‘thuisgevoel’ kan geven aan de student. Een nieuw kind of nieuwe zus of broer in je gezin opnemen is een grote uitdaging, maar je staat er uiteraard niet alleen voor. YFU staat je het hele jaar bij met informatie, praktische hulp, begeleiding,… Je geeft je nieuwe zoon of dochter, broer of zus een plaats in jouw gezin en je zal verbaasd zijn over wat je allemaal zal leren over jezelf, over een nieuwe, maar ook over je eigen cultuur. Veel internationale jongeren en hun gastfamilies hebben culturele verschillen en taalbarrières kunnen overbruggen en vriendschappen gesmeed die tijd en afstand overstijgen.

Interesse?

Neem vrijblijvend contact op met het kantoor in Mechelen:

Youth For Understanding

Frans Halsvest 92

2800 Mechelen

www.yfu.be  

E-mail: info@yfu.be

Telefoon: 015/69 00 85

Wat is YFU?

YFU is een internationale non-profitorganisatie die interculturele uitwisselingen organiseert voor jongeren vanaf 15 jaar. Ieder jaar sturen meer dan 50 verschillende landen jongeren uit over de hele wereld via YFU. YFU staat voor Youth For Understanding en dat is ook onze missie, de verstandhouding tussen mensen en jongeren over de hele wereld verbeteren door hen samen te brengen.

Interculturele ervaring voor jongeren én gezinnen

YFU biedt niet alleen aan Vlaamse jongeren de mogelijkheid om een jaar naar het buitenland te gaan, ook Vlaamse gezinnen kunnen via YFU internationale ervaring opdoen, want voor zo’n interculturele ervaring hoef je eigenlijk het huis niet uit! De jongeren arriveren midden augustus en blijven in Vlaanderen voor 4 tot 10 maanden. Tijdens deze periode wonen ze in een plaatselijk gastgezin en gaan ze naar een lokale middelbare school om zo onze cultuur van binnenuit te leren kennen.

Vanwaar komen de studenten en wie zijn ze?

Ze komen meestal uit de VS of Canada, Latijns-Amerika, China, Thailand, Japan of Europa (Duitsland, Estland, Noorwegen,…). Er komen ook elk jaar Waalse studenten naar Vlaanderen met YFU. In hun thuisland hebben ze al enkele jaren middelbare school achter de rug, sommigen zijn al afgestudeerd. In Vlaanderen zullen ze hun schoolcarrière verder zetten voor een semester of schooljaar.

Enkele getuigenissen van gastgezinnen

“Onze vier kinderen keken meteen heel erg uit naar de komst van Yuwa. Ze zouden een grote zus krijgen, hoe spannend! En nu is Yuwa niet meer weg te denken uit ons gezin. Ze leert de kinderen origami en vriendschapsbandjes maken.” Bieke (Antwerpen)

“Veel van de dagelijkse gebruiken en gewoonten beschouw je als vanzelfsprekend. En dan komt daar plots een nieuweling bij die de taal en de gebruiken hanteert van een vreemde cultuur. Een leerrijke ervaring voor het hele gezin! Walter (Herent)

“Deze ‘reis’ is een uitdaging geweest. Soms is het moeilijk, maar het is zo dat je jezelf kan bewijzen en op het einde van de reis, zoals meestal, wil je hier niet meer weg omdat je van zoveel dingen bent beginnen houden. Dat maakt het echt de moeite waard. Zoals ik al zei, ik ben heel dankbaar aan de mensen die me hebben geholpen en hun vriendschap hebben gegeven aan deze jongen uit het verre Argentinië.” Joaquin (uit Argentinië)